هیچ چیزی جای خرما را گرفته نمیتو اند

اين ميوه سرشار از فيبر طبيعي است و روغن، كلسيم، گوگرد، آهن، پتاسيم، فسفر، منگنز، مس و منيزيم به وفور در آن يافت ميشود. به علاوه خرما سرشار از ويتامينها و مواد معدني مختلف است. به طوري كه گفته شده وجود خرما در يك رژيم غذايي سالم و متعادل اجتنابناپذير است.
امروزه برخي خوراكيها مانند زولبيا و باميه جاي خرما را در سفره افطار گرفته است، اما كارشناسان تغذيه تاكيد ميكنند هيچ ماده غذايي براي باز كردن روزه خواص خرما را ندارد.
افراد به روشهاي مختلفي از خرما استفاده ميكنند. مانند مخلوط كردن شيره خرما با شير، خوردن آن با نان و كره تا تهيه غذا و شيرينيهاي لذيذ و مقوي متنوع.
خوردن خرما در ماه مبارك رمضان و باز كردن روزه توسط آن باعث ميشود از زيادهخوري پس از افطار جلوگيري شود. وقتي بدن مواد غذايي خرما را جذب ميكند، احساس گرسنگي رفع ميشود؛ بنابراين ميتوان ساير مواد غذايي را كمتر و آرامتر خورد. هر صد گرم خرما بيش از 300 كالري انرژي توليد ميكند. خرما انرژي كافي را به افراد خسته ميرساند.
خواص درماني
خرما در درمان يبوست، اختلالات رودهاي، مشكلات قلبي، ضعف جنسي و اسهال مفيد است و جزو مواد غذايي ملين به شمار ميآيد. به همين دليل براي افرادي كه از يبوست رنج ميبرند مفيد اعلام شده است. براي اينكه هر چه بهتر و بيشتر از اين خاصيت خرما استفاده كنيد، بهتر است خرما را يك شب كامل در آب خيس دهيد. صبح روز بعد خرماهاي خيس خورده را مانند شربت مصرف كنيد.
مواد موجود در خرما، براي درمان هرگونه اختلال رودهاي مفيد است و مصرف مداوم آن رشد باكتريهاي مفيد در روده را افزايش ميدهد.
افزايش وزن
خرما بخشي از رژيم غذايي سالم است چرا كه قند، چربي، پروتئين و انواع ويتامينهاي ضروري در آن موجودند. بنابراين اين ماده غذايي در مقابله با كمبود وزن، كمك مؤثري خواهد بود.
قلب
ثابت شده است خرمايي كه شب در آب خيس شده و صبح مصرف شود، براي قلبهاي ضعيف مفيد است. اگر اين كار را دو بار در هفته انجام دهيد به تقويت قلب خود كمك كردهايد.
اسهال
خرماهاي رسيده حاوي پتاسيم هستند. پتاسيم نيز براي كنترل اسهال مفيد است. به علاوه اين محصول به راحتي قابل هضم بوده و از اين رو در بر طرف شدن مشكلات ناشي از اسهال كمك ميكند.
نكته آخر اين كه اگر چه خرما حاوي مواد غذايي مهم و ارزشمند است و در كشور ما انواع خرماهاي مرغوب برداشت و به بازار عرضه ميشود اما در انتخاب آن بايد دقت زيادي كرد. زيرا سطحي چسبناك داشته و ناخالصيهاي مختلف را جذب ميكند. قبل از مصرف، خرما را بشوييد و از جايي آن را تهيه كنيد كه اطمينان داريد. هنگام خريد خرماهاي بسته بندي شده هم از سلامت بسته بندي آن مطمئن شويد.

مرتضي صفوي در گفت و گو با فارس با بيان اينكه دانشآموزان كنكوري وعده غذايي صبحانه را حذف نكنند، اظهار داشت: 25درصد از انرژي دريافتي روزانه از خوردن صبحانه تأمين ميشود؛ در صبحانه بايد انواع مواد غذايي مانند شير، لبنيات، تخم مرغ و نان مصرف شود.
وي افزود: اگر سيب همراه با عسل و شير مصرف شود، حافظه و قدرت تمركز را افزايش ميدهد. خوردن انگور نيز موجب تقويت اعصاب مغز و هوش و حافظه ميشود. خرما هم داراي فسفر و كلسيم فراوان است و مصرف آن موجب سرزندگي سلولهاي عصبي ميشود همچنين تقويتكننده مغز و فعاليتهاي فكري است.
صفوي بيان كرد: بايد توجه داشت كه مواد معدني نقش مهمي در عملكرد سلولهاي عصبي دارند. مواد غذايي غني از مواد معدني به هوشياري ذهن كمك ميكند.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: كنكوريها از قندهاي ساده زياد استفاده نكنند زيرا بر اثر خوردن قندهاي ساده، انسولين زيادي در خون ترشح ميشود كه افت قند خون را به دنبال دارد.